Interessante Obligaties Aggregate Holdings

2019-01-05T11:45:34+00:0022 oktober 2018|Beleggen|

Aggregate Holdings is een Duitse vastgoedgroep. Deze vastgoedgroep heeft obligaties uitstaan die een rente betalen van 5% op jaarbasis. Deze obligaties worden afgelost in augustus 2021. De lening loopt dus nog zo’n drie jaar. De obligaties worden verhandeld voor ca. 94%. Als u deze obligatie nu koopt betaal u per € 1.000 slechts € 940. In augustus 2021 krijg u € 1.000 terug. U verdient dus ook nog eens € 60 oftewel € 20 per jaar. Het effectieve rendement op deze obligaties is daarmee zowat 7%, niet gek toch?

Zo’n hoog rendement op een obligatie dat komt natuurlijk niet zomaar. Aggregate Holdings is een bedrijf dat geen rating heeft. Geen rating betekent dat veel beleggers niet in deze obligaties mogen investeren. Dat is een eerste reden waarom het rendement op deze lening zo hoog is. Geen rating is minder beleggers dus ook minder vraag naar de obligaties en dat leidt dan weer tot een lagere koers.

De tweede reden dat het rendement op deze obligatie zo hoog is heeft natuurlijk te maken met het risico. Kan Aggregate Holdings in 2021 zijn schuld wel aflossen? Dat is een vraag die de kopers en houders van deze obligaties wel mee moeten nemen in hun overwegingen. Gezien het rendement op de obligaties zijn er beleggers die er rekening mee houden dat ze misschien niet alles afgelost krijgen.

Wij achten de mogelijkheid dat Aggregate Holdings in 2021 niet aflost erg klein, minder dan 10%. Onlangs is het vastgoedbedrijf gefuseerd met een van de grootste projectontwikkelaars in Duitsland t.w. Consus Real Estate AG. De onderneming verwacht een winst te realiseren in 2020 van € 300 miljoen. De schuldenlast eind 2018 zal naar verwachting ca. € 1 miljard bedragen. Daartegenover staan bezittingen die ca € 2,5 miljard waard zijn. De missie van het bedrijf is om de netto schuld niet groter te laten zijn de 3X de jaarwinst. Wij achten dit haalbaar en op die basis durven wij deze obligaties in beperkte mate in de portefeuilles op te nemen. Wij gaan ervan uit dat in 2021 de obligaties worden afgelost en in dat geval realiseren wij de komende 3 jaar en effectief rendement van ca. 6,8% per jaar.

Bij Aberfeld International Vermogensbeheer bouwen we ons portefeuilles op uit een gezonde mix tussen obligaties en aandelen. Zo zorgen wij voor een goede spreiding. Laat uw vermogen voor u werken in plaats van andersom.Meer weten over onze manier van beleggen? Ontvang onze brochure>>>