Onze aandelen voor 2019 – ASML

2019-01-05T11:45:33+00:0020 december 2018|Beleggen|

De technologie trots van Nederland mogen we wel zeggen. Het bedrijf uit Veldhoven maakt de meest geavanceerde lithografische systemen in de wereld. De systemen die ASML aflevert zijn essentieel voor de chipindustrie. ASML is een cyclisch bedrijf. Dat betekent dat ASML afhankelijk is van de vraag naar chips en die markt is weer afhankelijk van de consument die artikelen koopt waarin deze chips verwerkt worden.

Cyclisch dus en momenteel lijkt het erop dat de vraag naar chips de komende tijd wat minder zal worden. Dat is echter een tijdelijke zaak en dat zal niet veel invloed hebben op de omzet bij ASML de komende jaren. Wij verwachten dan ook dat ASML zijn doestelling van € 13 miljard aan opbrengsten in 2020 zal halen. Wij zijn dan ook positief gestemd op het aandeel ASML.

De koers van het aandeel ASML wordt sterk beïnvloed door sentimenten. Aangezien de waardering uitgaat van een flinke groei van de onderneming is het aandeel gevoelig voor berichten en sentimenten in de markt. Wij zien ASML binnen een flinke range bewegen waarbij wij een onderkant zien van € 130 en een bovenkant van € 180. Binnen die bandbreedte zijn er mogelijkheden om het aandeel actief te handelen, dit uiteraard niet zonder risico. Dat handelen kan in het aandeel zelf of met gebruik van opties.

Als vermogensbeheerder handelen wij het aandeel niet actief. Wij hebben ASML in de aandelenportefeuille opgenomen als een lange termijn groei-belegging.