Onze aandelen voor 2019 – Koninklijke Olie

2019-01-05T11:45:33+00:0020 december 2018|Beleggen|

Dit bedrijf behoort tot onze favorieten. Een favoriet aandeel voor ons maar dat betekent natuurlijk niet dat wij dit aandeel altijd in portefeuille hebben. Momenteel hebben wij RD niet in portefeuille maar wij overwegen dit wel. Het aandeel is, als gevolg van de dalende olieprijs flink in waarde gezakt. Momenteel beweegt het aandeel zich rond de € 25,00.

Als we RD kopen dan doen we dat eigenlijk voornamelijk voor het dividendrendement. Op een koers van € 25 is het dividend rendement zowat 7%. Al sinds 1943 keert RD een jaarlijks dividend uit en deze dividenduitkeringen zijn sindsdien nooit verlaagd of overgeslagen.

Het kopen van het aandeel betekent dus dat u, op basis van de dividenduitkeringen, in 14 jaar uw investering terugverdiend. We kunnen daarmee oprecht stellen dat RD een waarde aandeel is. De koers fluctueert natuurlijk wel en reageert sterk op de ontwikkeling van de olieprijs. Aangezien die olieprijs zo sterk is gedaald de laatste tijd lijkt het moment rijp om de aandelen RD weer in portefeuille te nemen.