Vermogensbeheer zonder grenzen met Disney

2019-01-05T11:45:34+00:0022 oktober 2018|Beleggen|

Het aandeel The Walt Disney Company wordt verhandeld aan de Amerikaanse beurs, de New York Stock Exchange. The Walt Disney Company, beter bekend als Disney, is een Amerikaans multinationaal entertainmentconglomeraat. Het is ‘s werelds op één na grootste mediaconglomeraat qua inkomsten, na Comcast. Disney werd opgericht op 16 oktober 1923 door de broers Walt Disney en Roy O. Disney. Als de Disney Brothers Cartoon Studio vestigde zij zich als een leider in de Amerikaanse animatiesector voordat het bedrijf zich ging diversifiëren in filmproductie, televisie en themaparken. Het bedrijf opereert ook onder de namen The Walt Disney Studio en vervolgens Walt Disney Productions. In 1986 nam het zijn huidige naam over en breidde het zijn bestaande activiteiten uit en richtte het ook divisies op theater, radio, muziek, publicaties en online media.

Bekend als de entertainment-krachtpatser van vlak voor en rond de millenniumwisseling, heeft Disney de laatste tijd niet al te veel analisten weten te overtuigen van haar hervonden energie. Vorige maand onthulde het bedrijf de resultaten over het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2017, die dalingen op cruciale gebieden aantonen. Zowel de omzet als de nettowinst daalden met 1% op jaarbasis. Dit werd aangewakkerd door verliezen in drie van de vier bedrijfseenheden van het bedrijf.De grootste omzetgenerator van Disney werd opnieuw grotendeels beïnvloed door de aanhoudende daling van het aantal abonnees voor sportnetwerk ESPN. Dit zorgde voor teleurstellende algemene resultaten.

Wij denken echter dat we bij Disney op dit moment meer met een hapering hebben te maken dan met een langdurige inzinking. Tegen het einde van dit decennium opent Disney de langverwachte Star Wars-land in twee van haar pretparken. Ondertussen zien de aankomende films er goed uit. Bovendien worden er eigen aandelen ingekocht. Het management geeft hiermee aan dat het graag aan de aandeelhouders denkt.

De dividend payout ratio is een comfortabele 36% van de winst. Recent heeft Walt Disney een dividendverhoging aangekondigd van 8%. Hiermee gaat het nu $0,84 per aandeel uitkeren aan dividend. Het dividendrendement op dit aandeel bedraagt nu 1,61% op jaarbasis. Het dividend wordt ieder kwartaal uitgekeerd. Voor alleen het dividend hoeft u dus niet te beleggen in dit aandeel, maar het is een mooi cadeau’tje dat we zelden zien bij een groeiaandeel van zulke magnitude. Het is geen hoogvlieger op het gebied van dividend, maar samen met de andere kansen is het een mooie opsteker.

We heten niet voor niets Aberfeld International Vermogensbeheer, wij kijken over de landsgrenzen. Wij bieden u rust en rendement. Wij ontzorgen u volledig. Meer weten over onze manier van werken? Ontvang onze brochure>>>